lördag 1 augusti 2009

Blev lite ändrade planer nu i helgen igår va Dennis & Emma här och åt middag sen kolla vi på film och åt massa godis, kollade på Taken riktigt bra va den så den kan vi rekommendera

Idag skulle vi egentligen till Tosselilla Med Emma & Dennis men vi ändrade oss igår o bestämde oss för att hyra stuga i Halmstad sen någon helg dom har ju något ÄventyrsLand där så vi vill Prova de i stället=)
Idag ska vi åka och hämta fesan i Olofström där han är och campar med farmor & farfar saknar ju han nu=)
sen får vi väl se vad vi ska hitta på efter de, kanske hälsa på mamma en runda va ju ett tag sen vi va där.


Imorgon blir de grillning bad bustu som planerat hehe=)

Nu vill Novisen nog snart ha mat än så länge ligger hon bara o snackar men snart blir de väl liv om de inte kommer mat=)





torsdag 30 juli 2009

Snart Helg

Ja då va de snart helg igen på Lördag ska vi till tosselilla med Familjen Lindberg/Jeppsson.
På söndag ska vi nog grilla eller något med Lillen & Ketty så denna helgen har vi oxå fullt upp=)
Blir kanske en runda till Ikea i morgon kväll när Marcus slutat jobba, hade behövt förlänga soffan men vi har inte riktigt bestämt oss än får väl se vad de blir.


Idag har Lollo & Marcus varit här och ätit middag Fajita & Kladkaka till efterrätt, så nu tänkte jag snart att vi skulle gå ut och gå en runda, Får ju passa på när de är så fint väder ute.
Nova är en riktig buse hon har kommit på att man kan spotta när man fått mat i munnen så de skvätter över allt och de är så klart jätte kul tycker hon:)


Å jag ska få bli Gudmor till lilla Ellie=)

De va allt för i dag.

onsdag 29 juli 2009

Jobbande marcus

Såhär jobbigt har Marcus det på jobbet att han bara blir så
stressad att han svimmar av!
Eller? Kan det vara så att han SOVER!?

Mohahha.



JAG KOM PÅ SJÄLV HUR MAN GJORDE MARCUS=)
lite kan man väl
Bara för denna låten är är så bra..

tisdag 28 juli 2009

YouTube - Sanatoriet i Broby

Tvungen att testa att lägga till en YouTube film från begäran av Marilene : ) Neeeee, skoja bara men hon tyckte det var en bra idé så nu har man kollat upp om det gick!

Inte världens bästa film jag hittade så här innan läggdags men på Sanatoriet i Broby har man varit MÅNGA gånger så jag har många minnen därifrån, dock ser det inte riktigt likadant ut längre som man kan se på filmen:




Sen kladdade jag lite med köket idag så ni får gärna komma med synpunkter och sånt så man inte glömmer att tänka på något : ) Lite svårt att se färgen på luckorna men här är länk till foto ist. för tecknat:
http://www.kvik.com/customizer/index_SE.html?a=0,9,26,21,3






BVC med Nova

I dag har vi varit på bvc med Nova hon väger nu 6845 o 61 lång, nu är hon inte så liten längre Läkaren va bara nöjd med henne=)
Marcus jobbar så Lena va snäll och körde oss..
Fesan har åkt med farmor & farfar dom skulle campa sen skulle dom ställa in husvagnen så han får passa på nu.

Igår kväll hitta Marlene 2 kattungar på vägen helt undernärda och trötta
Tippar på att dom är omkring 5 - 6veckor bör väga 500-600 gram men dessa väger bara 200.
Så har varit på apoteket ock köpt mjölkersätting till dom stackarna.
Dessutom är dom tama så de är säckert någon som bara har dumpat dom blir så arg, ska man ha djur får man väl ta hand om dom.

nu har Marcus börjat rita upp vårt kök kommer nog bli skit bra när allt är klart=)
de ska bli så skönt när vi är klara med huset men de lär ta ett tag till hehe
Nää nu ska jag passa på att Träna medans Novisen sover middag.







måndag 27 juli 2009

Pyttetäcket värmer Nova


Marcus Ohlsson med lilla Nova, som efter fyra veckor utanför mammas mage nu är uppe i 1500 gram. bild: ronnie smith

Pyttetäcket värmer Nova
Publicerad: 18 februari 2009, 01:15Senast uppdaterad: 18 februari 2009, 07:49
Kristianstad
Lilla Nova är fyra veckor. Hennes entré var egentligen beräknad till 10 april. Kuvösen har hon nyligen lämnat. Då fick hon eget "Pyttetäcke" i värmesängen.


Mamma Marilene Jeppsson och pappa Marcus Ohlsson från Hanaskog befann sig på CSK för att kolla Marilenes långvariga sammandragningar, så tidigt i graviditeten. Innan de hann bege sig därifrån fick Marilene blödningar, och det blev akut kejsarsnitt. Med undantag för att sköta tvätt och bankärenden hemma bor hela familjen på CSK:s neonatalavdelning ungefär lika lång tid till. Sedan får de besök hemma av barnsjuksköterska i hemsjukvård.

- Jättepositivt att Lappleken ställer upp och syr sånt som de små täckena. Det gör att det känns lite mer personligt att vara här, det blir liksom mer mänskligt, mer värme, säger Marcus Ohlsson

.Alla barn som föds före vecka 32 får ett eget "Pyttetäcke" att använda på avdelningen och sedan ta med hem. Tack vare Lappleken, en förening som startade 1997, som nu har trettiotalet deltagare i ålder 30-85 år. Föreningen har deltagare från båda sidor länsgränsen, och brukar träffas i Karlshamn någon gång i månaden. Tiotalet deltagare ägnar sig åt att sy just täckena.-

"Pyttetäcken" är väldigt vanligt i USA. Det har också spritt sig norrifrån i Sverige, från nya sjukhuset i Luleå, berättar Anna Ljungkvist som tillsammans med sin mamma Inger är med i syföreningen Lappleken.

På en vägg i föräldradelen på neonatal hänger flera lappverk, som vepor tätt intill varandra, och i lagom höjd så att småsyskon når upp och kan känna på pärlor, päls och tyger. De tillkom genom att alla deltagarna i föreningen fick varsin påse med tygbitar, för fritt skapande av alla bitar i varje påse. Alla de olika bilderna har sedan sytts ihop, fyra och fyra på längden.

Hitta denna när jag sökte på vårt namn=)

söndag 26 juli 2009

Helgen över - semestern över

Då är det måndag imorgon och semestern har sin sista dag!!!
Dags att återvända till verkligheten, eller ja, man har haft att göra ändå så semestern har inte varit en direkt semester, mycket flytt, städ och uppackning.

I lördags var vi hemma på dagen och packade upp och städade undan lite och på kvällen stack vi till rinkaby för att spela lite poker hos marcus & lollo. Theo han hämtade vi på rinkabygrillen där han satt och snafsade i sig en hamburgare och lite stripes! Hans farmor & farfar hämtade honom på morgonen för att titta på bilutställning i Simrishamn.

Jag blev inte etta.. inte ens tvåa! Men det är ändå alltid lika kul att spela poker : )
Fast jag tror fortfarande det var något skumt med kortleken, marcus han insisterade på att vi skulle använda hans kortlek fast jag hade en med mig - Lollo blev etta första gången och Marcus andra.. Så NÅGOT skumt är där!
Å andra sidan blev Marilene iallafall tvåa första omgången så vi kunde tanka bilen för att komm hem igen hehe..

Idag har man klippt LITE gräs (bensastopp), ska ta tag i det imorgon ígen.
Tog en promenad efter lite frukost och sen kom Dennis & Emma m. familj men massa kinamat, och jag var hungrig så det var bara till att vara girig och roffa åt sig.
¨
Nej nu vet man inte vad man ska skriva..
..tänker på kusinen & Ketty, livet är som sagt orättvist..